Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Parmesanpanerad aubergineburgare med mandel

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett läckert alternativ på en vegetarisk burgare. Prova, den kommer inte göra dig besviken!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Burgare: Skär auberginen i skivor, ca 1½ cm tjocka. Häll upp mjölet på en tallrik. Vispa upp ägget i en djup tallrik, salta och peppra. Riv parmesanosten och hacka mandeln och blanda på en tallrik.
  3. Tillbehör: Skala och skär löken i tunna skivor. Skiva tomaten och mozzarellan. Lägg upp rucola och brödet.
  4. Burgare: Vänd aubergineskivorna i mjölet. Vänd dem sedan i ägget och sist i parmesanblandningen. Stek dem gyllenbruna i omgångar i olivoljan i en stekpanna på medelvärme. Lägg dem på en plåt och sätt in mitt i ugnen i ca 12 minuter.
  5. Till servering: Servera burgarna med alla tillbehör.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.