Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Påsktårta

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En härlig tårta med mörk choklad, aprikoser och syltad ingefära.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Smält smöret till kakan och låt svalna. Riv ner mandelmassan i en bunke och blanda med sockret till en klumpfri massa. Blanda sedan i äggen ett och ett och blanda i cirka 2 minuter efter att varje ägg tillsatts.
  2. 2. Byt till visp och vispa i tio minuter. Tillsätt vispgrädden. Sikta och blanda i vetemjöl, cacao och bakpulver.
  3. 3. Sätt ugnen på 180 grader. Smöra en avlång form. Hacka aprikoserna, chokladen och den syltade ingefäran i grova bitar. Blanda i röran med gummispatel. Blanda sedan i det smälta smöret.
  4. 4. Fyll i smeten formen och baka i cirka 60 minuter. Stick då en kniv i kakan och se om den är torr. Lägg aluminiumfolie över om kakan börjar bli för mörk de sista 20 minuterna. Stjälp ut och låt svalna.
  5. 5. Gör glasyren: Koka vispgrädde, vatten, glykos, strösocker och mörk choklad på låg temperatur i en kastrull cirka 10 minuter.
  6. 6. Låt svalna till cirka 40 grader och rör i smöret. Använd glasyren vid cirka 30 grader.
  7. 7. Glacera kakan och låt stå och torka i en timme innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.