Färgrik, härlig rätt från byarna runt Neapel.
Instruktioner
- Skär auberginen i små bitar. Fördela på en lutande skärbräda och strö över saltet. Låt stå 20-30 minuter, så att den bittra saften dras ut. Torka av auberginen lätt med hushållspapper. Rosta valnötterna i en torr stekpanna till fin färg och lägg åt sidan. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten till pastan.
- Hetta upp olja i en stor stekpanna. Lägg i paprika, lök, vitlök och peperoncinon. Hetta upp olja i samma panna och fräs auberginen under omrörning i ca 4 minuter. Lägg pastan i vattnet och koka någon minut mindre än vad som står på förpackningen (al dente).
- Vänd ihop alla grönsaker i stekpannan och häll på vinet. Låt sjuda i ca 5 minuter. Lägg ner den avrunna pastan i såsen och vänd runt med nötter och rucola. Smaka av med salt och peppar och servera direkt!
Publicerat den
30 januari 2017
Liknande recept
Skriv kommentar