Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pasta med aubergine och paprika

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Färgrik, härlig rätt från byarna runt Neapel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär auberginen i små bitar. Fördela på en lutande skärbräda och strö över saltet. Låt stå 20-30 minuter, så att den bittra saften dras ut. Torka av auberginen lätt med hushållspapper. Rosta valnötterna i en torr stekpanna till fin färg och lägg åt sidan. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten till pastan.
  2. Hetta upp olja i en stor stekpanna. Lägg i paprika, lök, vitlök och peperoncinon. Hetta upp olja i samma panna och fräs auberginen under omrörning i ca 4 minuter. Lägg pastan i vattnet och koka någon minut mindre än vad som står på förpackningen (al dente).
  3. Vänd ihop alla grönsaker i stekpannan och häll på vinet. Låt sjuda i ca 5 minuter. Lägg ner den avrunna pastan i såsen och vänd runt med nötter och rucola. Smaka av med salt och peppar och servera direkt!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.