En underbar smak av Italien som förstärks av de varma och söta tomaterna.
Instruktioner
- Lägg basilikabladen (spara några till garnering) i en bunke tillsammans med nötter, finhackade vitlöksklyftor, olivolja och grovt riven parmesanost (spara lite till serveringen).
Mixa allt med stavmixer eller i en matberedare. Häll i matlagningsgrädden och mixa ytterligare till en slät smet.
- Lägg tomaterna på en ugnssäkert fat tillsammans med delade vitlöksklyftor och olivolja. Strö över flingsalt, socker och lite grovmalen svartpepppar. Lägg gärna på några basilikablad.
Grilla mtt i ugnen på 225 grader i ca 5 minuter.
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
- Blanda den väl avrunna pastan med den krämiga pestosåsen. Strö över lite riven parmesanost, lägg på några basilikablad och servera de varma tomaterna till.
Publicerat den
5 februari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar