Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pasta med grön pesto och vitlöksgrillade körsbärstomater

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En underbar smak av Italien som förstärks av de varma och söta tomaterna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg basilikabladen (spara några till garnering) i en bunke tillsammans med nötter, finhackade vitlöksklyftor, olivolja och grovt riven parmesanost (spara lite till serveringen). Mixa allt med stavmixer eller i en matberedare. Häll i matlagningsgrädden och mixa ytterligare till en slät smet.
  2. Lägg tomaterna på en ugnssäkert fat tillsammans med delade vitlöksklyftor och olivolja. Strö över flingsalt, socker och lite grovmalen svartpepppar. Lägg gärna på några basilikablad. Grilla mtt i ugnen på 225 grader i ca 5 minuter.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  4. Blanda den väl avrunna pastan med den krämiga pestosåsen. Strö över lite riven parmesanost, lägg på några basilikablad och servera de varma tomaterna till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.