Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pasta med het fisk- och tomatsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Pastarätt med fisk som serveras med en tomatsås som har en skön snärt av chili. Enkelt, gott och nyttigt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj av fiskfiléerna med kallt vatten. Torka av med hushållspapper, salta och skär filéerna i bitar.
  2. Värm upp olivoljan till tomatsåsen i en kastrull. Lägg i vitlöksklyftorna och fräs dem försiktigt utan att de får färg. Tillsätt krossade tomater, oregano, salt och socker. Låt puttra under lock på svag värme i 30 minuter. Ta upp vitlöken som kastas.
  3. Medan såsen kokar så koka upp rikligt med lättsaltat pastavatten under lock i en kastrull. Lägg ner pastan så att den är färdig kokt al dente samtidigt som fisken är tillagad och klar. Koka den enligt anvisning på förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag. Häll tillbaka pastan i kastrullen, häll i ca tre fjärdedelar av tomatsåsen och blanda samman.
  4. Dela vitlöken och peta bort "hjärtat" den mittersta delen av vitlöksklyftan. Finhacka vitlöken och chilin. Värm upp olivolja i en stor stekpanna. Fräs vitlök, örtkryddor och chili på låg värme i 3-4 minuter. Höj sedan värmen, lägg i fiskbitarna och stek dem i ca 2-3 minuter.
  5. För att hålla fiskbitarna hela, ös dem försiktigt med örtsky lite då och då, istället för att vända bitarna. Häll resten av tomatsåsen över fisken, skaka lite på pannan så att tomatsåsen blandas med fisken. Smaka av med salt.
  6. Servera pastan rykande het i djupa tallrikar och toppa med fisk, ört- och tomatblandning.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.