Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pasta med morotspesto och currydoftande svarta bönor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ljuvligt enkel och god pastarätt! Pesto kan man göra i stort sett vilka grönsaker som helst. Principen är att först koka dem mjuka, och sedan mixa dem tillsammans med nötter, vitlök, olja och kryddor. Här är det den vackert orangea moroten som får stå i centrum! Laktosfri. Använd glutenfripasta för glutenfri variant.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär morötterna i cm-tjocka skivor. Koka dem mjuka. Det tar 3-4 minuter. Häll av vattnet och mixa tillsammans med sötmandel/solroskärnor, vitlök, persilja/basilika och olivolja. Det görs enklast med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  3. Skölj bönorna och låt dem rinna av ordentligt. Hetta upp en panna, gärna av gjutjärn, och stek bönorna torra. Tillsätt rapsolja (2 msk brukar vara lagom) och curry och låt fräsa ihop. Strö över en nypa salt.
  4. Servera rätten med klippt persilja/basilika.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.