Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pasta- och parmagratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En matig och mättande gratäng som du snabbt svänger ihop när tiden är knapp. Glutenfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg den kokta pastan i en ugnsfast form. Strimla purjolöken och tärna paprikorna. Fräs blankt och smidigt utan att det får färg. Strö över maizena under omrörning. Tillsätt mjölk och låt allt puttra samman i 5-7 minuter. Rör ner halva mängden ost och låt smälta. Såsen ska endast sjuda. Tillsätt äggulan och rör om.
  3. Strimla skinkan och vänd ner i blandningen tillsammans med örterna. Salta och peppra. Häll såsen över pastan i formen och strö över resterande mängd ost. Gratinera i 25 minuter, tills gratängen är gyllene. Garnera med parmaskinka och kryddgrönt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.