En matig och mättande gratäng som du snabbt svänger ihop när tiden är knapp.
Glutenfri.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg den kokta pastan i en ugnsfast form. Strimla purjolöken och tärna paprikorna. Fräs blankt och smidigt utan att det får färg. Strö över maizena under omrörning. Tillsätt mjölk och låt allt puttra samman i 5-7 minuter. Rör ner halva mängden ost och låt smälta. Såsen ska endast sjuda. Tillsätt äggulan och rör om.
- Strimla skinkan och vänd ner i blandningen tillsammans med örterna. Salta och peppra. Häll såsen över pastan i formen och strö över resterande mängd ost. Gratinera i 25 minuter, tills gratängen är gyllene. Garnera med parmaskinka och kryddgrönt.
Publicerat den
24 november 2016
Liknande recept
Skriv kommentar