- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
God pastasås, enkel att variera med egna ingredienser som exempelvis rökt ost och en stark salami.
Instruktioner
- Skär baconet i mindre bitar och stek till önskad knaprighet. Låt rinna av på hushållspapper.
- Skölj champinjonerna och skär i mindre bitar, stek med smör/margarin tills de fått en fin stekyta, krydda med vitlök, salt och peppar under stekningen.
- När champinjonerna nästan är klara, stek med den hackade löken tills den blivit mjuk & glansig.
- Sänk värmen, häll i mer smör/margarin i stekpannan och häll vetemjölet på svampen & löken, rör runt och tillsätt grädden. Häll i baconet. Tillsätt eventuellt mer vatten för önskad konsistens på såsen. Smaka av med kalvfonden.
- Ps. Matlagning är ingen exakt vetenskap, smaka ofta och avgör själv ifall du vill ha mer av någon ingrediens.
Publicerat den
27 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar