Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Patatas a la riojnana

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kryddig potatis från Riojadistriktet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatisen och dela den på hälften. Värm olivoljan i en stekgryta och lägg i potatisen. Stek potatisen under omrörning då och då tills den får gyllene färg. Lägg i lök och vitlök och stek dem i olivolja tillsammans med potatisen under omrörning tills löken har fått färg. Rör ner paprikan, paprikapulvret och saltet och låt det fräsa med potatisen och löken ett par minuter.
  2. Lägg i chorizokorven och häll på vinet, låt vinet koka in i ett par minuter. Tillsätt vatten så att det precis täcker grönsakerna, lägg i chilipeppar och låt det koka upp. Sänk värmen och låt potatisen sjuda tills den är färdig. Ta ur chilipepparn och fördela grytan i portionsskålar. Servera med bröd. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.