Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Peach Melba med maräng och kanderad mandel

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Sött, syrligt och krispigt. En romantisk flört med den klassiska hallon- och persikodesserten Peach Melba. Satsa på en riktigt god vaniljglass! Går att förbereda i god tid innan festen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ställ in ett uppläggningsfat i frysen minst 30 minuter. Ta ut fatet och forma kulor av glass och sorbet. Lägg kulorna i en cirkel på fatet som en krans, ca 25 cm i diameter. Täck med plastfolie och ställ in i frysen 3 timmar eller längre.
  2. Kanderad mandel: Karamellisera sockret, det vill säga låt det smälta, i en stekpanna. Rör inte i det medan det smälter, då riskerar det att kristallisera. Tillsätt smöret och rör runt. Tillsätt mandlarna och blanda runt tills karamellen fastnar runt dem. Sprid ut mandlarna på en bakpappersklädd plåt. Låt kallna. Hacka dem sedan. Förvara i en lufttät burk i rumstemperatur.
  3. Hallonsås: Koka upp hallon och socker i en kastrull. Låt koka på svag värme i ca 5 minuter. Mixa och sila genom en finmaskig sil. Låt svalna. Förvara övertäckt i kylen.
  4. Skär persikohalvorna i tunna skivor. Förvara övertäckta i kylen.
  5. Vid servering: Ta ut kransen ur frysen. Fördela persika, färska hallon, maränger, kanderad mandel och eventuellt frystorkade hallon över. Ringla över hallonsåsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.