Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Peach-Passion Light rutor

 
  • Serverar: 30-40 portioner
Skriv ut

Mörk chokladbotten med rosa glasyr. Både kakan och glasyren har smak av passionsfrukt och persika. Om man vill göra kakan mer barnvänlig kan man byta ut cidern mot passionsarom och persika arom. Ex. persikaarom i kakan och passionsarom i glasyren.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en långpanna 30x40 cm, strö på ströbröd. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Tillsätt cidern. Blir smeten för tunn, ta i lite mer mjöl. Häll upp smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen (jag brukar själv grädda den längst ner, går lika bra) i 25-40 minuter i 175 grader.
  2. Glasyren: Blanda grädde, cider (alt. arom) och hushållsfärg. Smält smöret och häll i. Tillätt florsockret och rör om. Bred på glasyren då kakan svalnat.
  3. Garnera kakan efter önskemål.
  4. Ät och njut.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.