Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pecannötskaka med äpple

 
Skriv ut

En jättegod men mäktig kaka som kan serveras som dessert eller till kaffe eller te

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175º.
  2. Skala och tärna äpplet. Grovhacka nötkärnorna. Smörj en kakform med hål i mitten.
  3. Lägg smöret, socker och citronskal i en bunke. Sikta ner mjölet och bakpulvret i skålen. Tillsätt äggen och vispa tills blandningen är luftig och krämig. Rör ner mjölken, äppelbitarna och nötterna. Grädda i 40-45 minuter eller tills kakan känns fast i mitten.
  4. Glasyr: Blanda samman sirapen, majsstärkelse, vatten och citronsaft i en liten kastrull. Koka upp under ständig omrörning. Låt svalna i 5 minuter. Skeda eller pensla glasyren över kakan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.