Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pekan- och kolabars

 
  • Serverar: 12-15 portioner
Skriv ut

Mjukseg kola med knapriga pekannötter på en spröd mördeg. Dessa är försvinnande goda!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mördeg: Tärna smöret och lägg det i en bunke. Tillsätt florsocker, vaniljsocker, vetemjöl och ägg och nyp ihop till en deg. Degen ska precis gå ihop, överarbeta den inte! Plasta in degen och låt den vila i kylen i ca 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 185 grader.
  3. Klä en ugnsform, ca 20x30 cm, med bakplåtspapper i botten. Kavla ut degen och klä formen med den.
  4. Fyllning: Koka ihop socker, sirap, smör och vispgrädde tills det når en temperatur på 120 grader. Ställ det åt sidan och låt det svalna. Hacka under tiden pekannötterna grovt. När kolasmeten svalnat till ca 65 grader, rör i vetemjölet, ägget och de hackade nötterna.
  5. Häll fyllningen i mördegsformen och grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 minuter eller tills den fått fin färg. Låt den svalna innan du skär upp den i bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.