Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pekannötskakor med choklad

 
  • Serverar: 35 portioner
Skriv ut

Supergoda kakor med mycket gott i sig! Kakorna får en lite kryddig smak av muscovadosockret.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda ihop vetemjöl, salt och bikarbonat. Vispa smör och sockersorterna fluffigt i en annan skål. Vispa i ägget och äggulan samt vaniljsockret. Tillsätt mjölblandningen i smörmixen och blanda snabbt ihop. Vänd ner chokladknapparna och de grovhackade pekannötterna.
  3. Rulla degen till bollar, ca 1 msk stora. Lägg dem inte för tätt, på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till dem lite lätt. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 14 minuter. Låt dem svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.