Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pellinge fisksoppa

 
Skriv ut

Finsk fisksoppa från Pellinge.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatisen och skär den i bitar. Rensa fisken ifall den är hel. Dela fisken i bitar. Lägg potatisbitarna i en kastrull och fiskbitarna ovanpå. Häll vatten över - så att potatis och fisk täcks. Tillsätt salt. Koka upp - skumma eventuellt. Tillsätt lök och kryddpeppar. Ta upp fisken med en hålslev, då den är färdigkokt. Lyft den på ett serveringsfat. Koka soppan tills potatisen är mjuk. Arbeta ihop margarin och mjöl med en gaffel (=pastaredning) och red av soppan. Avsmaka soppan. Blanda i hackad dill.
  2. Fisken serveras från en liten assiett från sidan om sopptallriken.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.