Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparkaka med glasyr

 
Skriv ut

En saftig och kryddig kaka med mycket smak. Ett måste till jul, men lika god hela året.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175º.
  2. Smöra och bröa en rund kakform. Rör smör och socker vitt, tillsätt äggen ett i sänder. Blanda mjöl, bakpulver och kryddor och rör ner. Tillsätt till sist lingon och kaffe.
  3. Slå smeten i formen och grädda i nedre halvan av ugnen en knapp timme, kolla med sticka.
  4. Rör ut florsocker med lite äggvita till en tjock smet och bred över den kalla kakan. Rosta mandelflisen lätt i torr stekpanna och strö över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.