Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparkaksbullar med lingon

 
  • Serverar: 15-20 portioner
Skriv ut

Lingon i degen och en smarrig pepparkaksfyllning är en fantastisk smakkombination. Saftiga bullar med en härlig smak av jul!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Häll i den ljumma mjölken och det smälta smöret och blanda. Tillsätt salt, socker, ägg och vetemjöl, lite i taget.
  2. Knåda degen kraftig i några minuter, för hand eller med en hushållsassistent. Blanda lingonen med lite florsocker och knåda in dem försiktigt i degen. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
  3. Kavla ut degen till en rektangel. Bred ut smöret på degen och strö över socker och pepparkakskrydda. Rulla ihop degplattan till en rulle och skär den i ca 1½ cm breda bitar.
  4. Lägg bullarna i pappersformar eller på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  5. Sätt ugnen på 250 grader.
  6. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda bullarna i mitten av ugnen 5-8 minuter. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.