Lingon i degen och en smarrig pepparkaksfyllning är en fantastisk smakkombination. Saftiga bullar med en härlig smak av jul!
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Häll i den ljumma mjölken och det smälta smöret och blanda. Tillsätt salt, socker, ägg och vetemjöl, lite i taget.
- Knåda degen kraftig i några minuter, för hand eller med en hushållsassistent. Blanda lingonen med lite florsocker och knåda in dem försiktigt i degen. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
- Kavla ut degen till en rektangel. Bred ut smöret på degen och strö över socker och pepparkakskrydda. Rulla ihop degplattan till en rulle och skär den i ca 1½ cm breda bitar.
- Lägg bullarna i pappersformar eller på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda bullarna i mitten av ugnen 5-8 minuter. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.
Publicerat den
20 december 2013
Liknande recept
Skriv kommentar