Persikan är en saftig frukt med frisk, söt smak. Lika god färsk som konserverad. I denna paj kommer den till sin rätt. Persika och kokos är en ljuvlig kombination.
Instruktioner
- Börja med pajdegen. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda snabbt samman mjöl, socker, matfett och äggula, för hand eller i en matberedare.
- Tryck eller kavla ut degen i en smord pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga pajskalet med en gaffel. Fäst en remsa aluminiumfolie runt kanten. Då glider inte pajkanten ner under förgräddningen.
- Förgrädda pajskalet på galler i nedre delen av ugnen, ca 10 minuter.
- Gör fyllningen. Skålla persikorna genom att doppa dem någon minut i kokande vatten. Låt persikorna svalna. Ta bort skalet och halvera persikorna. Ta bort kärnorna. Skär fruktköttet i klyftor. Fördela klyftorna i pajskalet.
- Rosta kokosen i en het, torr stekpanna. Se upp så att den inte bränns vid.
- Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd ner sockret och kokosen i äggviteskummet. Spara lite kokos till garnering. Bred kokosmassan över persikorna. Strö över resten av kokosen. Grädda pajen på galler i nedre delen av ugnen, ca 20 minuter.
Publicerat den
13 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar