Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Persikor med mandelfyllning

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En läcker fruktdessert som avslutning på en god middag är alltid gott. Prova gärna dessa söta persikor med mandelfyllning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj persikorna, halvera dem och ta ut kärnan. Gröp ur persikorna ytterligare, cirka hälften av fruktköttet, där kärnan har suttit. Hacka fruktköttet fint och lägg det i en skål.
  2. Hacka mandelbiskvierna fint. Blanda mandel, mandelbiskvier och persikohack. Rör ner florsocker och vaniljsocker. Separera ägget och rör ner äggulan i blandningen. Rör om till en smidig massa.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggvitan till ett hårt, vitt skum och vänd ner den i persikofyllningen.
  4. Ställ persikorna i en ugnsfast form med snittytan uppåt och droppa över vinet. Fördela fyllningen i persikohalvorna och lägg en liten klick smör på toppen.
  5. Ställ in formen i ugnen och grädda 15-20 minuter tills fyllningen är gyllenbrun. Sikta florsocker över persikorna och servera dem genast med vaniljglass eller vaniljsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.