Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Persikotårta med farinströssel

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Detta är en desserträtt, som sätter pricken över I:et på en superb middag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader Vispa ägg och socker pösigt Smält margarin och blanda detta i smeten. Tillsätt mjölet och ev. en liten skvätt cognac. Häll smeten i en rund, väl smord och bröad form. Häll av lagen från persikorna och skär dessa i klyftor. Placera klyftorna i smeten och strö över farinsockret. Grädda i ugnen i cirka 25-30 minuter
  2. Grädda ej kakan i ugnen, så att den blir helt fast. Smakar bäst om den är lite kladdig inuti. Servera gärna kakan med vispgrädde

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.