Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pestofylld kycklingfilé med smörfrästa grönsaker

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Du kan välja att göra din egen pesto efter mitt recept eller köpa den färdig. I den här rätten piggar peston upp vanliga kycklingfiléer. Servera med någon potatis, pasta eller cous cous. Eller gör en dubbel sats av grönsakerna och servera dem som tillbehör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna tills de är gyllene och låt dem svalna. Skölj, torka och hacka basilikan grovt och skala och pressa vitlöken. Mixa basilika, pinjenötter, vitlök och salt i en mixer till en slät pesto. Blanda ner parmesanosten och 1/2 msk olivolja och blanda väl.
  2. Sätt ugnen på 150°. Torka kycklingfiléerna och skär ett snitt i varje filé med en vass kniv. Fyll kycklingfiléerna med peston och fäst ihop dem med en tandpetare. Krydda kycklingfiléerna på båda sidor med salt och peppar och bryn dem till vacker färg i en stekpanna. Efterstek i ugn 8 - 10 minuter. Skär filén i skivor precis före servering.
  3. Smörfrästa grönsaker: Tärna zucchinin, hacka tomaten och strimla paprikan. Fräs blandningen i smör på medelvärme, grönsakerna ska mjukna något men ändå vara spänstiga.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.