Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Petits-choux med choklad

 
Skriv ut

Ljuvliga!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull ihop med sockret, saltet och vattnet. Dra kastrullen av värmen så fort smöret har smält och vattnet börjar bubbla. Häll i mjölet och rör och vispa tills en degboll bildas som släpper kastrullens sidor.
  2. Skrapa ner degen i en matberedare och kör den långsamt med plastkniv. Häll i äggen gradvis medan maskinen går tills degen blir slät och blank. Häll upp degen i en skål.
  3. Värm ugnen till 220 grader. Vispa grädden rätt hårt, täck skålen med plast och ställ in i kylen.
  4. Fyll en spritspåse med 1 cm bred sprits och spritsa ut bollar ca 2 cm breda och 1,5 cm höga på bakpapper. Ca 4 cm mellan varje boll. Grädda i ca 25 min tills de är guldbruna. Låt svalna på galler.
  5. Smält chokladen i en skål i vattenbad el. på låg värme i mikron. Rör om då och då.
  6. Gör ett hål i varje boll med vass kniv. Fyll en spritspåse med den vispade grädden och spritsa in i varje boll. Doppa varje boll i smält choklad och låt stelna i några minuter. Servera fort, annars blir degskalet blött.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.