Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Piri piri sås

 
Skriv ut

En något mildare variant av den annars extremt starka såsen. Det blir ca 2 dl sås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Grilla paprikorna i ugnen i 225 grader tills de blir svärtade runtom. Låt svalna något, skala och kärna ur.
  2. Kärna ur nästan alla chilifrukterna men spar några kärnhus. Det är där som det mesta av hettan sitter.
  3. Lägg alla ingredienser i en matberedare eller mixer. Mixa tills det blir ganska slätt.
  4. Häll upp på väl rengjord glasburk. Förvara i kylskåp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.