Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Piroger med salladslök och potatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

216 kalorier per portion 13 g fett, 25 g kolhydrater, 3 g protein

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kavla ut degen på mjölat bakbord till en 3 mm tjock platta. Ta ut 12 rundlar med ett kaffefat, ungefär 12 cm i diameter.
  2. Skär potatisen i små tärningar, skiva salladslöken.
  3. Lägg potatistärningarna i kokande vatten och låt dem koka i 5 minuter. Häll av vattnet. Blanda tärningarna med salladslök, majs och créme fraiche och smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg en klick på varje degbit. Fukta degkanterna med lite vatten och vik över så att fyllningen täcks.
  5. Tryck ihop kanterna med en gaffel och lägg pirogerna på en smord plåt.
  6. Pensla med lite mjölk och grädda i 200 grader 15-20 minuter, tills de fått vacker färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.