Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pistage och kardemummakakor

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Möra kakor med smak av pistage, kardemumma och citron.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa smör, florsocker och vaniljsocker vitt och fluffigt. Blanda i citronskal och pistagemandlar. Sikta ned mjölsorterna i smörblandningen och tillsätt kardemumma. Vänd sedan runt blandningen till en mjuk deg. Täck med plastfolie och låt den stå kallt i 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 160 grader. Lägg bakplåtspapper på plåtar. Forma degen till matskedsstora kulor och lägg dem med 4 cm mellanrum på plåtarna. Platta till dem så att de blir ca 4 cm i diameter.
  3. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 15 minuter. De ska vara lätt gyllene undertill när de är färdiga. Låt dem svalna på plåtarna i några minuter innan de får kallna helt på ett galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.