Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pitabröd

 
  • Serverar: 15 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Enkelt bröd som går att variera i oändlighet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen med vatten och olja.Blanda i alla de övriga ingredienserna med mjölet sist.
  2. Ska brödet smaksättas görs det med fördel innan mjölet blandas i.Degen blir ganska lös men blanda runt den en minut eller så...så degen får jobba lite´. . Låt jäsa ca. 45 min.Klicka ut på plåt.(Jag brukar antingen klicka hela degen på en plåt där bullarna står tätt och blir en snygg "bryt-bröd-kaka". eller så klickar jag ut de på 3 plåtar så det blir pitabröd/tekakor.)
  3. Grädda 8-10 min på 275gr. Låt svalna under bakduk på galler.
  4. Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.