Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pitabröd

 
  • Serverar: 20-25 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Från arabiskt kök

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fördela jästen i en bunke. Blanda vatten, olja och salt separat, sedan häll över jästen. Jästen ska ha löst ut sig, innan mjölet siktas i. Sikta i mjölet lite åt gången. Använd gärna bakmaskin, går även bra att knåda degen för hand.
  2. Nu ska degen jäsa i 30 min under bakduk.
  3. Ta lite rapsolja i handen och dela upp degen i ca 20-25 bullar. Platta ut dessa på bakbord med hjälp av mjöl och rapsolja till lagom stora.
  4. Låt sedan degen jäsa under bakduk i 30 min. Värm ugnen på full effekt med ugnsplåten i som ska användas för gräddning. Använd endast en plåt.
  5. Grädda i ugn i ca 5-10 min tills brödet har fått en fin gyllenebrun yta. Lägg det nybakta brödet på en bakduk och täck över med en annan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.