Enkel, dietetisk och otroligt god både kall och varm. Jag har använt mig av pasta degen som innehåller Manitoba cream mjöl för att göra den luftig och god:
Instruktioner
- Om ni vill använda er Bakmaskin som blandare och till jäsning så lägg i ingredienterna i bakmaskinen enligt ordningen som skrivits ovanför och sedan trycker ni på programmet som motsvarar circa 1 timme och 30 minuter.
- Vill ni knåda ihop med era händer så smula ner jästen i en bunke och tillsätt vattnet, salt, socker, olja, vetemjölet och arbeta samman till en smidig deg. Låt degen jäsa i en timme med en fuktig handduk ovanpå.
- Arbeta degen smidig på det mjölade bakbordet och dela upp den i tre bitar, om du klarar att platta ut degen med händerna så är det mycket bättre annars ta användning av kaveln.
- Lägg lite olja på bakplåtarna och lägg sedan upp degen och låt stå och jäsa i en timme till om ni har tid eller medans ugnen bli varm, 220°C.
- Täck degen med olja och strö på med en nypa salt och sedan med den finhackade löken. Tryck med fingertopparna så att löken fastnar lite i degen.
Grädda i ugnen i 20 minuter, låt svalna lite innan ni serverar den.
Hoppas det smakar!
Publicerat den
25 juni 2009
Liknande recept
Skriv kommentar