En pizza kan se ut på många olika vis. En pizza med tomatsås som bas blir godast om du gör såsen själv, då blir den hemmagjorda pizzan garanterat en dundersuccé.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och salt. Rör tills jästen har löst sig. Blanda ner mjlet och arbeta ihop till en deg. Låt jäsa 30 minuter.
- Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda tills du har en smidig deg. Dela degen i fyra lika stora bitar. Forma dem till bullar. Låt bullarna jäsa till dubbel storlek ca 1 timma.
- Gör såsen under tiden. Skala och hacka löken och pressa vitlöken. Fräs lök och vitlök mjuk i oljan.
- Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, socker och salt och sjud ca 15 minuter. Ställ tomatsåsen åt sidan. Sätt ugnen på 225 grader.
- När degen jäst färdigt, knåda de fyra degbitarna och kavla ut fyra tallriksstora eller två bakplåtsstora pizzabottnar. Lägg bottnarna på bakplåtspapper. Sätt in en eller två bakplåtar i ugnen så att de blir riktigt heta.
- Bred tomatsåsen jmnt över bottnarna, lämna ca 1 cm vid kanten. Fördela getost och bacon på bottnarna. Lägg lite färsk timjan på varje pizza och droppa över lite olivolja.
- Ta ut den varma plåten ur ugnen. För över bakplåtspappret med pizzorna till den heta bakplåten. Grädda 12-15 minuter. Krydda med lite nymald svartpeppar.
Publicerat den
13 augusti 2009
Liknande recept
Skriv kommentar