Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pizza med bacon och getost

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En pizza kan se ut på många olika vis. En pizza med tomatsås som bas blir godast om du gör såsen själv, då blir den hemmagjorda pizzan garanterat en dundersuccé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och salt. Rör tills jästen har löst sig. Blanda ner mjlet och arbeta ihop till en deg. Låt jäsa 30 minuter.
  2. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda tills du har en smidig deg. Dela degen i fyra lika stora bitar. Forma dem till bullar. Låt bullarna jäsa till dubbel storlek ca 1 timma.
  3. Gör såsen under tiden. Skala och hacka löken och pressa vitlöken. Fräs lök och vitlök mjuk i oljan.
  4. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, socker och salt och sjud ca 15 minuter. Ställ tomatsåsen åt sidan. Sätt ugnen på 225 grader.
  5. När degen jäst färdigt, knåda de fyra degbitarna och kavla ut fyra tallriksstora eller två bakplåtsstora pizzabottnar. Lägg bottnarna på bakplåtspapper. Sätt in en eller två bakplåtar i ugnen så att de blir riktigt heta.
  6. Bred tomatsåsen jmnt över bottnarna, lämna ca 1 cm vid kanten. Fördela getost och bacon på bottnarna. Lägg lite färsk timjan på varje pizza och droppa över lite olivolja.
  7. Ta ut den varma plåten ur ugnen. För över bakplåtspappret med pizzorna till den heta bakplåten. Grädda 12-15 minuter. Krydda med lite nymald svartpeppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.