Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pizzabullar med lök

 
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Enkelt att ta med på föreläsningar, efter träning, mellan barns aktiviteter. En rolig variation av bullar. Barnen kan vara med och göra bullarna. Dock blir det lite kladdigt men det gör ju inget - man diskar ju efteråt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen och tillsätt lite av mjölken - rör tills jästen löst upp sig, tillsätt sedan resten av mjölken. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och låt degen jästa i 50 minuter.
  2. Under tiden hacka löken smått och hacka skinkan.
  3. När degen jäst klart, dela den i två halvor. Kavla ut degen till 1 cm bred lägg sedan på de passerade tomaterna och lägg på lök, skinka och osten. Rulla ihop degen så du får en avlång rulle (som en rulltårta). Skär rullen i delar, tänk på att bullarna blir större i ugnen så skär bitarna lite mindre än första tanken.
  4. Lägg bitarna i muffinsformar/kanelbulleformar. Gör likadant med den andra delen av degen.
  5. Grädda i 12-15 minuter med ugnen på 225 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.