Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plommon med havregrynscrumble

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Så enkelt men så otroligt gott! Hasselnötterna kan bytas ut mot samma mängd mandel för den som är allergisk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Halvera och kärna ur plommonen. Lägg dem i en smord ugnssäker form eller i portionsformar. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ur saften. Strö citronskalet över plommonen och häll på citronsaften.
  3. Crumble: Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda alla ingredienserna i en matberedare och hacka ihop till ett smul. Fördela smulet över plommonen. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.
  4. Servera de ljumma plommonen med grekisk yoghurt smaksatt med honung.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.