Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plommon- och blåbärsrutor

 
  • Serverar: 30-40 portioner
Skriv ut

Mörk chokladbotten som smaksätts med blåbär och portvin (Graham's Vintage Port 2003 , nr 99294), med plommonglasyr och garneras med silverpärlor. Portvinet kan ersättas med plommonessens.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Smörj en långpanna, 30x40 cm, och strö på ströbrödet. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna (spar lite av mjölet till blåbären) och vänd ner i smeten. Tillsätt portvinet. Blanda de otinade blåbären med en del av vetemjölet innan du rör ner dem i smeten, så sjunker de till botten.
  3. Grädda kakan längst ned i ungnen i 25-40 minuter.
  4. Toppingen: Blanda hushållsfärgerna (toppingen ska en någorlunda plommonaktig färg) med grädden och portvinet och häll i smöret. Tillsätt sockret och rör om. Fördela glasyren över kakan och garnera med silverpärlor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.