Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftig plommon- och mandelkaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En kaka för den som som har gott om plommon. Den syrliga plommonsmaken dämpas av den söta mandelmassan. Ovanpå en topping med hackad mandel och smör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull. Tag från värmen och rör ner socker, ägg, bakpulver och vetemjöl. Rör till en jämn smet.
  2. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant.
  3. Dela plommonen och kärna ur dem. Fördela dem ovanpå smeten.
  4. Vispa upp ägget och riv ner mandelmassan och blanda ihop. Bred mandelmasseröran ovanpå plommonen. Hacka mandeln och strö över. Hyvla smöret och lägg ovanpå.
  5. Grädda i 175 grader i ca 45 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ingbrittan 28 september 2011

    Saftig och god, från mej får du utan tvekan en 5:a

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.