Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Portvinsmarinerade bär med vit chokladkräm

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Marinerade bär av portvin, stjärnanis och kanel som serveras med en krämig chokladkräm!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg bären i en bunke och häll på portvin, strö över florsocker och blanda runt. Lägg i kanelstång och stjärnanis, låt stå i kylen över natten. Rör om försiktigt någon gång under tiden.
  2. Vispa créme fraiche hårt med elvisp. Vispa äggulor och socker pösigt. Smält chokladen i vattenbad eller i mikrovågsugn, se till att inte få någon vattenånga i chokladen. Rör ner chokladen i äggsmeten, blanda sedan i créme fraiche och rivet limeskal. Ställ krämen i kylen minst 1 timme.
  3. Varva chokladkräm och avrunnabär i vackra glas. Toppa med grovhackade rostade hasselnötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.