Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatis och svamplåda

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

God som den är med sallad till. Men passar också väldigt bra till en kött eller fiskbit. Vi äter en hel del parmesan hemma hos oss, en underbar råvara.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skiva potatisen tunt. Skala och skiva den gula löken.
  2. Skiva svampen, stek den tills vätskan är borta. Salta och peppra.
  3. Gör parmesansåsen: riv osten på den grova sidan av rivjärnet. Häll rapsoljan i en kastrull och gör en bottenredning med mjölet. Vispa i mjölet i den varma oljan och häll på mjölken och vispa så att det inte blir klumpar. Koka upp för att mjölsmaken ska försvinna. Tillsätt den rivna osten så att den smälter. Smaksätt med vitpeppar, cayennepeppar, vinäger och salt.
  4. Varva potatis, svamp och lök i en eldsfast form. Häll över parmesansåsen och grädda i ugnen på 175 grader ca 50 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.