Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatis som i Ligurien

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ligurien, som ligger i norra Italien, har landets mildaste klimat och där använder man gärna rikligt med färska örtkryddor i maten. Potatisen är lika förträfflig till fisk som till kyckling och kötträtter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Tvätta potatisen och skär den i bitar.
  3. Lägg den i en ugnssäker form eller på en plåt klädd med bakplåtspapper. Ringla över olivoljan. Tillaga potatisen i ugnen i 25–30 minuter.
  4. Strö på salt och lägg på några kvistar salvia, rosmarin eller timjan och låt den stå i ugnen i ytterligare 5 minuter.
  5. Rosta gärna pinjenötterna i en torr stekpanna några minuter tills de fått färg och strö över dem och oliverna före serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.