Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatisbullar med bacon och lingon

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det klassiska tillbehöret till potatisbullar är rårörda lingon och stekt fläsk eller bacon. Även äppelmos passar prima till potatisbullar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken och vispa upp äggen. Skala och riv potatisen fint. Krama ut så mycket vätska som möjligt ur potatisen. Blanda potatis, lök, fänkålsfrön, mjöl, vispat ägg, salt och peppar i en stor skål. Rör om så att allt blandas.
  2. Hetta upp smör i en stekpanna. Ta 2 msk smet åt gången och forma platta bullar. Stek potatisbullarna 3 minuter på vardera sidan på medelvärme, de ska få en fin, gyllenbrun färg. Kontrollera att de är genomstekta och håll dem varma till servering.
  3. Lägg baconet i kall stekpanna och hetta upp. Låt det steka i sitt eget fett och sedan rinna av på hushållspapper. Servera till potatisbullarna.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • taranom 18 februari 2010

    bra recept

  • stunberg 23 augusti 2010

    Måste tyvärr meddela att vi inte tyckte om detta. Kanske berodde det på fänkålsfröna? Middagen hamnade i soporna och det har bara hänt en gång tidigare.

  • aynjoh 1 januari 2013

    Gjorde dessa på överbliven pressad potatis. Doppade dem i lite ströbröd innan stekningen. Blev mycket gott och uppskattade.Tack för receptet. Gott Nytt År!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.