Det klassiska tillbehöret till potatisbullar är rårörda lingon och stekt fläsk eller bacon. Även äppelmos passar prima till potatisbullar.
Instruktioner
- Skala och hacka löken och vispa upp äggen.
Skala och riv potatisen fint. Krama ut så mycket vätska som möjligt ur potatisen.
Blanda potatis, lök, fänkålsfrön, mjöl, vispat ägg, salt och peppar i en stor skål. Rör om så att allt blandas.
- Hetta upp smör i en stekpanna.
Ta 2 msk smet åt gången och forma platta bullar.
Stek potatisbullarna 3 minuter på vardera sidan på medelvärme, de ska få en fin, gyllenbrun färg.
Kontrollera att de är genomstekta och håll dem varma till servering.
- Lägg baconet i kall stekpanna och hetta upp.
Låt det steka i sitt eget fett och sedan rinna av på hushållspapper. Servera till potatisbullarna.
Publicerat den
12 februari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
bra recept
Måste tyvärr meddela att vi inte tyckte om detta. Kanske berodde det på fänkålsfröna? Middagen hamnade i soporna och det har bara hänt en gång tidigare.
Gjorde dessa på överbliven pressad potatis. Doppade dem i lite ströbröd innan stekningen. Blev mycket gott och uppskattade.Tack för receptet. Gott Nytt År!