En matig omelett med salt topping.
Instruktioner
- Skala potatisarna och lägg den i en kastrull med saltat vatten. Koka upp och låt sjuda tills de är nästan mjuka rakt igenom. Sätt ugnen på 160 grader.
- Förbered grönsakerna under tiden.
Skala och finhacka löken. Finhacka paprikan.
Knäck äggen i en bunke och vispa sönder dem. Blanda i mjölk, riven parmesan och torkad basilika. Smaka av med salt och peppar.
- När potatisen nästan är mjuk, häll av vattnet. Låt svalna något och skiva dem och blanda ner i smeten tillsammans med löken och paprikan.
- Hetta upp en ugnssäker stekpanna med smör och häll i smeten. Sänk till medelhög värme.
När blandningen börjar sätta sig i kanterna av pannan, ställ in den i mitten av ugnen och grädda i ca 20 minuter eller tills den är gyllene och har "stannat"
- Ta ut och toppa med sallad, prosciutto och parmesan.
Publicerat den
6 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar