Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatisgnocchi med tomatsås

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Klassisk potatisgnocchi från norra Italien. Den snabbgjorde tomatsåsen är bara ett av många möjliga tillbehör. Enklast är att bara droppa smält smör över gnocchin, mala över svartpeppar och strö över riven parmensanost. /Caroline Hofberg Receptet kommer från boken Medelhavsmat till vardag och fest.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gnocchi: Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt den rinna av.
  2. Pressa den varma potatisen genom en potatispress direkt i en bunke eller på mjölat bord. Krydda med salt och arbeta in mjölet, lite i taget tills degen blir slät och fast. Vira in degen i plastfolie och låt den vila i kylen minst 1 timme.
  3. Rulla ut degen på mjölat bord till fingertjocka längder. Skär längderna i 2 centimeter breda bitar. Tryck varje bit mot en gaffel. Lägg den färdiga gnocchin på ett mjölat bord.
  4. Koka upp saltat vatten. Låt sedan gnocchin sjuda på låg värme cirka 4 minuter. Koka den i omgångar. Rör försiktigt då och då så att klimparna inte fastnar i varandra. De är färdiga så snart de flyter upp till ytan. Lyft upp dem med en hålslev och låt dem rinna av.
  5. Tomatsås: Dela tomaterna, skrapa ut kärnorna och skär tomaterna i små bitar.
  6. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs i olivolja några minuter utan att det tar färg. Blanda i tomaterna och koka sakta ihop några minuter till en simmig sås.
  7. Smaka av med salt och peppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.