Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatisgratäng med roquefortost.

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En ljuvligt len men smakrik roquefortgratäng lämnar ingen oberörd....

Ingredienser

Instruktioner

Värm ugnen till 200°. Tvätta, skala och skiva potatisen tunt. Skala och hacka lök och vitlök. Vispa äggulor och mjölk i en stor bunke. Vispa grädden och rör ner i äggröran med smulad roquefort, lök, vitlök och timjan. Salta och peppra ordentligt. Smöra en gratängform. Blanda ner den skivade potatisen i smeten och häll allt i formen. Klicka över små smörbitar och täck formen med aluminiumfolie. Grädda i mitten av ugnen ca 1½ timme. Ta bort folien efter en timme i ugnen så att du får en fin yta på gratängen. Den ska serveras riktigt varm.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.