Denna klassiska potatisrätt får en fransk touche genom att man droppar över en frisk och kryddig citrondressing.
Instruktioner
- Skala potatisen. Lägg den i en kastrull med kokande vatten som nätt och jämnt täcker potatisen. Koka på medelvärme 12 minuter tills potatisen nästan är genomkokt. Häll av vattnet och låt potatisen svalna. Skär potatisen i ½ cm tjocka skivor.
- Hetta upp oljan i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt purjolöken, lägg på lock och låt den sauteras i 5 minuter, skaka pannan då och då. Ta upp purjolöken med en hålslev och lägg den på en tallrik som är klädd med hushållspapper.
- Lägg 2 tsk margarin och halva mängden potatis i stekpannan. Fräs 5 minuter, vänd potatisen och fräs ytterligare 5 minuter. Lägg potatisen på samma tallrik som purjolöken. Tillsätt resten av margarinet och potatisen till stekpannan och stek på samma sätt.
- Skölj citronen noga, torka den, riv skalet och pressa ur saften, låt fruktkött som lossnar följa med. Skala och pressa vitlöken. Blanda citronskal, citronsaft, persilja, vitlök, senap och peppar i en skål. Lägg tillbaka purjolök och potatis i stekpannan. Låt allt bli genomvarmt. Häll citronblandningen över.
Publicerat den
12 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar