Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatissauté med citron

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna klassiska potatisrätt får en fransk touche genom att man droppar över en frisk och kryddig citrondressing.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatisen. Lägg den i en kastrull med kokande vatten som nätt och jämnt täcker potatisen. Koka på medelvärme 12 minuter tills potatisen nästan är genomkokt. Häll av vattnet och låt potatisen svalna. Skär potatisen i ½ cm tjocka skivor.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt purjolöken, lägg på lock och låt den sauteras i 5 minuter, skaka pannan då och då. Ta upp purjolöken med en hålslev och lägg den på en tallrik som är klädd med hushållspapper.
  3. Lägg 2 tsk margarin och halva mängden potatis i stekpannan. Fräs 5 minuter, vänd potatisen och fräs ytterligare 5 minuter. Lägg potatisen på samma tallrik som purjolöken. Tillsätt resten av margarinet och potatisen till stekpannan och stek på samma sätt.
  4. Skölj citronen noga, torka den, riv skalet och pressa ur saften, låt fruktkött som lossnar följa med. Skala och pressa vitlöken. Blanda citronskal, citronsaft, persilja, vitlök, senap och peppar i en skål. Lägg tillbaka purjolök och potatis i stekpannan. Låt allt bli genomvarmt. Häll citronblandningen över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.