Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatissoppa med köttfärs

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Dryg och god och inte svår att göra. Dessutom har den en härlig doft, som kommer att väcka aptiten hos hela familjen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala lökarna och hacka dem grovt. Fräs dem i hälften av matfettet i en gryta.
  2. Skala och skiva potatisarna. Tillsätt dem samt salt, peppar, paprikapulver och buljong.
  3. Låt soppan sakta koka under lock tills potatisen börjat mjukna.
  4. Fräs under tiden köttfärsen i resten av matfettet i en stekpanna.
  5. Blanda ner färsen och chilisåsen eller tomatpurén i soppan och låt den sedan småkoka ytterligare 5-10 minuter, tills potatisen mosat sig något.
  6. Späd soppan med lite vatten om den är för tjock och smaksätt med mera salt och peppar om så behövs.
  7. Klipp över persiljan före serveringen.
  8. Gott med bröd till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.