Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potjie mango cake

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

I Sydafrika bakar man mjuka kakor och söta puddingar i speciella järngrytor, så kallade potjies över öppen eld. Amarula Cream är en gräddbaserad likör från Sydafrika.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en stor form, ca 28 cm i diameter. Skala, kärna ur och skär mangon i klyftor.
  2. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Sikta i de torra ingredienserna. Tillsätt oljan sakta. Vänd ner pekannötterna och blanda snabbt ihop. Häll smeten i formen och lägg på mangobitarna i ett cirkelmönster.
  3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 55-60 minuter tills den känns genomgräddad. Låt kakan kallna på galler.
  4. Ringla lite flytande honung på kakan och servera med Amarulaglass. Pudra över kakao och kanel.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.