Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Prinsessrulltårta med hallonsylt och marängsmörkräm

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Vacker rulltårta med god fyllning i ett fint paket. Det finns färdiga marsipanlock i t ex grönt och rosa ifall du vill slippa färga locket själv.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Vispa ägg och socker till ett pösigt skum. Vispa i mjölken. Blanda vetemjöl och bakpulver, sikta ner och rör till en jämn smet. Bred ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 5-6 minuter, tills kakan har blivit gyllenbrun. Strö ut socker på ett bakplåtspapper. Ta ut tårtbottnen och vänd upp den på det sockrade papperet. Lossa på papperet men låt det ligga kvar på tårtbottnen. Lägg även på en kökshandduk så den inte torkar.
  3. Tårtlock: Krama ihop marsipan och hushållsfärg till en jämn färg. Kavla ut mellan förpackningens plast och ett bakplåtspapper. Lägg i kylskåp.
  4. Marängsmörkräm: Vispa ihop socker och äggvita i en rostfri bunke. Sätt bunken i ett varmt vattenbad och vispa marängen för hand till 60-65 grader. Ta bunken från kastrullen. Fortsätt vispa med elvisp tills marängen svalnat helt (Obs! Viktigt). Vispa in smöret lite i taget till en fluffig, jämn konsistens.
  5. Bred marängsmörkräm över tårtbottnen. Bred ut hallonsylten och rulla ihop rulltårtan på längden. Vispa grädden och bred ut över rullen, spara lite att garnera tårtan med. Lägg marsipanlocket på rulltårtan och tryck in vid kanterna. Skär bort överflödig marsipan och jämna till.
  6. Smält chokladen i vattenbad eller mikro. Spritsa chokladen på rulltårtan i ett fint mönster. Fäst eventuellt marsipankycklingarna med lite choklad. Spritsa på grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.