Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Provencalsk ostsallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En sallad med mycket ost i serverad med något gott bröd blir en perfekt lunch.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och lägg vitlöksklyftan i ett glas. Häll över oljan, lägg i rosmarinen och lagerbladet. Täck med t ex plastfolie och låt blandningen stå och dra i 3 timmar. Ta därefter ur vitlöksklyftan och lagerbladet ur oljan. Blanda i vinägern, saltet och sockret.
  2. Skär osten i små tärningar. Skala och hacka löken fint. Varva salamiskivor, ost och den hackade löken i en skål och slå över dressingen. Låt salladen stå och dra i 20 minuter under lock. Servera med bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.