- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Grönsakerna och kryddningen påminner lite om ratatouille, men denna rätt går lite snabbare att laga. Dessutom är det praktiskt att kombinera grönsakerna med fisk i samma form
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250° och ta fram en stor ugnsform.
Koka potatis.
- Skär rödlök i klyftor och aubergine i 1 cm stora tärningar. Skär zucchini och paprika i 2 cm stora tärningar. Lägg allt i formen och blanda med 2 msk olivolja, timjan, pressad vitlök, 0,5 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Rosta grönsakerna i ugnen i 8 minuter.
- Öppna burken hela tomater och mosa dem i burken med en gaffel. Rör i socker och häll tomatröran över grönsakerna i ugnen. Stek i ytterligare 10 minuter.
- Sänk ugnstemperaturen till 120°. Lägg koljafilé ovanpå grönsakerna. Ringla över 2 msk olivolja, 0,5 tsk salt och 0,5 krm vitpeppar. Sätt in formen i ugnen igen i ca 10 minuter. Du ser att fisken är färdig när den inte längre är genomskinlig.
- Servera fisken och grönsakerna med kokt potatis
Publicerat den
7 december 2010
Liknande recept
Skriv kommentar