De underbara dofterna för tankarna till Provence.
Instruktioner
- Tärna köttet i 4-5 cm tärningar. Ta bort svålet på fläsket och tärna fläsket fint. Skölj örterna och bind ihop dem till en bukett (förutom timjan). Skala och skiva löken och skala och hacka vitlöken.
- Hetta upp oljan i en tjockbottnad gryta och bryn fläsket två-tre minuter, ta upp det med hålslev och lägg åt sidan. Lägg köttet i grytan och bryn det runtom cirka tio minuter. Krydda med salt och peppar och tillsätt lök och vitlök. Fräs under omrörning två-tre minuter.
- Häll på konjaken och flambera. Strö över mjölet och fräs under omrörning 30 sekunder. Blanda ner det röda vinet. Tillsätt vatten om det behövs, köttet ska vara täckt av vätska. Tillsätt örtbuketten och lagerbladet. Lägg på locket och låt puttra på svag värme 1-1½ timma tills köttet är mört.
- Ta upp lagerbladet och örtbuketten. Ta upp köttet med en hålslev. Sila såsen och häll sedan tillbaka den i grytan. Lägg i kött. fläsk och oliver. Hetta upp på svag värme. Smaka av med salt och peppar.
- Ta timjanbladen av kvistarna och hacka dem grovt. Strö timjan över grytan och servera med kokt potatis, ris eller pasta.
Publicerat den
16 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar