Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pulled lax med blomkålscouscous

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Många tror att nyttig mat är tråkigt och inte smakar så gott. Bjud dem på den här rätten och de kommer bli överraskade.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mortla ihop fänkålsfrön, chiliflakes, peppar, salt och socker Blanda med limeskalet. Lägg laxen i en ugnsform och strö över kryddblandningen. Tillaga mitt i ugnen i ca 20 minuter, till en innertemperatur på 47 grader.
  2. Riv blomkålen på den grova sidan av ett rivjärn. Koka upp en kastrull med saltat vatten. Häll ner blomkålssmulet och låt koka ca 3 minuter. Häll av vattnet i ett durkslag och rör ner oljan.
  3. Blanda mango chutney med majonnäs/turkisk yoghurt och lime till en sås. Plocka salladsbladen och lägg i kallt vatten så de blir extra krispiga.
  4. Servera lax och blomkål i salladsbladen och ringla över lite sås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.