Många tror att nyttig mat är tråkigt och inte smakar så gott. Bjud dem på den här rätten och de kommer bli överraskade.
Instruktioner
- Mortla ihop fänkålsfrön, chiliflakes, peppar, salt och socker Blanda med limeskalet. Lägg laxen i en ugnsform och strö över kryddblandningen. Tillaga mitt i ugnen i ca 20 minuter, till en innertemperatur på 47 grader.
- Riv blomkålen på den grova sidan av ett rivjärn. Koka upp en kastrull med saltat vatten. Häll ner blomkålssmulet och låt koka ca 3 minuter. Häll av vattnet i ett durkslag och rör ner oljan.
- Blanda mango chutney med majonnäs/turkisk yoghurt och lime till en sås. Plocka salladsbladen och lägg i kallt vatten så de blir extra krispiga.
- Servera lax och blomkål i salladsbladen och ringla över lite sås.
Publicerat den
9 maj 2017
Liknande recept
Skriv kommentar