Laktosfritt. Blir 4 bröd.
Instruktioner
- Smält fettet och blanda med mjölken. Rör om och låt bli fingervarmt (37°). Smula jästen och rör ut med degspadet.
- Tillsätt sirap, salt, pumpakärnor, havregryn och ca 5 dl av vetemjölet.
Arbeta samman till en smidig deg och låt jäsa i övertäckt bunke i 30 minuter.
- Arbeta ihop degen efter jäsningen med lite mer mjöl. Degen ska gå att hantera, men ändå vara ganska lös.
- Skrapa ned degen på mjölat bord och knåda samman. Rulla ut till en längd och skär i fyra bitar.
- Lägg bitarna på en bakpapperstäckt plåt och klappa ut till runda kakor, 12–13 cm i diameter. Nagga ovansidan med en gaffel.
- Låt bröden jäsa övertäckta på plåten i ca 40 minuter. Pensla med vatten och strö över pumpakärnor.
Grädda till lagom färg i ca 14 minuter på andra falsen nedifrån. Låt kallna i bakduk. Frys in det som inte går åt samma dag.
Publicerat den
22 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar