En smakrik soppa med butternutpumpa, röd curry och kokosmjölk.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Dela pumporna på längden, kärna ur och baka dem i ugnen 40 minuter. Finhacka löken, stek den och currypastan i lite olja i en gryta. Riv ingefäran och rör ner den och limen. Häll över kokosmjölk (spara lite till garnering) och vatten. Salta och låt småputtra.
- Ta ut pumporna ur ugnen när de är genom mjuka och låt svalna något. Gröp ur pumpaköttet, mixa det helt slätt och rör ner i grytan. Eller lägg köttet i grytan och mixa soppan med en stavmixer.
- Häll upp soppan i 4 skålar. Ringla över lite kokosmjölk, strö över hackad färsk koriander, eventuellt skivad röd chili och rostade pumpakärnor.
Publicerat den
12 juni 2016
Liknande recept
Skriv kommentar